Sitten on kaksi ystävyyttä jotka vain lopahtivat syistä joita en tiedä. Ensin toinen on joitain vuosiakin innostunut ystävyydestä ja sitten menettää mielenkiintonsa. H joka oli tosiaan ensin niin innoissaan että kun istuttiin iltaa ja juotiin yhdessä hän oli täällä aamuun asti ja jouduin sanomaan klo 7-8 että minä alan nyt pahan kerran hyytyä ja voisinko päästä nukkumaan. Mutta myöhemmin alkoi tehdä ohareita ym. miksi poistin hänet ystävyyslistalta. Ja K jota tapasin selvinpäin ja kävimme usein uimassa yhdessä taikka kiertelemässä Uffeja. Hänellä oli kinkkinen elämänsuhdetilanne jota en ala tässä kertomaan joka vei hänen energiansa aika täysin. Koska hänen perheensä ei tiennyt asiasta olin luultavasti ainoa jolle hän pystyi puhumaan. Meitä yhdisti sekin että hän oli myös opiskellut yliopistossa yli 200 ov, oli kriittinen ja aika helvetin vittuuntunut psykpolin hoitoon.Kuitenkin hän ensin oli hirveän innostunut ystävyydestämme ja olisi halunnut olla tuntikausia yhdessä. Lähetti 14.2 jonkun ystävyysrunon ym kaikkea. Mutta kun ihmissuhdeasia ratkesi ja hän meni naimisiin ja sai lapsen niin minä unohduin täysin. Jäi aika hyväksikäytetty olo. Hänellä oli tapana paisutella pitkälti kuvitteellisia huolia ja asettaa toinen paholaisen asianajajan rooliin - jos yritit vakuuttaa huolen olevan aiheeton oli reaktiona kärttyisät perusteet sille miksi huoli on hyvinkin aiheellinen, jos taas yhdyit paisuttelemaan huolta et ole kovinkaan hyvä ystävä. Viimeksi kun hän soitti ja kertoi hirveistä peloistaan siitä että lapsi huostaanotetaan ja lähdin tuohon leikkiin niin sanoinkin lopulta väsyneenä "Mitä tuo auttaa sinua? Ei tuon pyörittely auta yhtään mitään!". Ajattelen että odottelen nyt siihen että lapsi on joku neljän ennen kuin poistan hänen yhteystietonsa vaikka hän ei olekaan vuosiin pitänyt yhteyttä tai vaivautunut vastaamaan puheluihin tai tekstareihin. Niin tai näin niin en kyllä pysty päätymään muuhun johtopäätökseen kuin että olen tullut vähän henkisesti hyväksikäytetyksi murheiden roskakorin asemaan.
lauantai 15. marraskuuta 2014
Mietin olenko nyt sitten
hirveän vaikea ihminen. Jos mietin menneisyyttäni niin on ollut joitain ystävyyksien katkeamisia muttei varsinaisesti kovin paljon eikä niistäkään usea ole ollut myrskyinen. Vain kolme myrskyisempää nimittäin 1. eka seurustelusuhde 98. Poikakaveri oli teekkari, RUKin käynyt ja hän jos joku sai minut tuntemaan itseni jyrätyksi. Aloin käyttäytyä kuin hemmoteltu kakara - sen myönnän. Sitten oli 2. E josta pidin mutta jonka nähtyäni minun tuli aina selittämättömästi paha olo johtuen siitä kuinka upeasta perheestä hän oli ja kuinka upeita kouluja käynyt (SYK ym.). 3. Ja tietty minh. Se välirikko alkoi siitä shakkipelistä PP:n kanssa mutta ilman peliäkin se olisi kaatunut. En tiedä miksi mutta joku siinä ei toiminut. Myöhemmin minh sanoi tunteneensa pahaa älyllistä alemmuutta minua kohtaan (en kyllä ymmärrä miksi) ja huonoa omaatuntoa siitä että kerran kokeilimme subua yhdessä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Eikö noi kolme viimestä juttua, siis E, Minh ja PP, menneet niin, että sä olit niistä ihmisistä jotenkin mustasukkainen? Sua ärsytti kun Minh etsi jotain kadonnutta kissaa (muistaksmä oikein?) ja huolehti lapsestaan eikä ollu tarpeeks sun kanssa. E ja PP molemmat suosi jotakuta toista.
VastaaPoistaMinhin kanssa oli useampia välirikkoja ja sopimisia. Kissa liittyi johonkin myöhempään ja se oli minhin keksintöä että olisin ollut kissalle mustasukkainen (muistan hänen tosiaan kirjoittaneen noin blogiinsa). E tosiaan suosi toista mutta oireilin jo ennen sitä. PP:n kanssa nyt ei oo sen kummempaa välirikkoa ole ollut - emme ole olleet niin läheisiä että välirikko olisi mahdollinen - mutta olen kantanut valtavaa pahaa mieltä puolueellisuudesta Kyllästyneen suosimisesta..
VastaaPoistaJa mistäs sinä tänne pöllähdit? Tukarilta, PP:stä vaiko mistä?
Luin jo vanhaa tukaria. En kirjoittanut kun ihan pari viestiä eri nimimerkeillä. Nykyään luen PP:tä ja nykyistä tukaria. Mä luulen että meitä uteliaita lukijoita on jonkin verran.
VastaaPoistaShakkipelistä kaikki alkoi. Minh soitti keväällä 2004 tolkuttoman vihaisen puhelun joka tuli minulle todella "out of blue" ja oli vihainen siitä että olin pelannut hänen terapeuttinsa kanssa shakkia tukarilla. Omituista oli sekin että olimme pari viikkoa sitten tavanneet ja viettäneet hänen 32v synttäreitään ja olin kertonut jo tuolloin shakkipelistä. En tiedä miksi hän suuttui siitä viikkoja myöhemmin. Hän sanoi "yrität varastaa elämäni kun sinulla ei ole omaa" ja se satutti tolkuttomasti ja tuntui kohtuuttoman epäoikeudenmukaiselta. En ollut yrittänyt varastaa elämää, lasta, kissaa tai edes terapeuttia. Kunhan pelasin shakkia kun Luukkonen nyt tuli tukarille ja tykkään älypeleistä. Olisin pelannut shakkia kenen tahansa muunkin kanssa joka sitä minulle olisi ehdottanut.
VastaaPoistaOkei. Mä vaan mietin että onko noi myrskyisät jutut tapahtunut sellasissa ihmissuhteissa joissa sä oot tuntenut itses hylätyks ja sitten jotenkin ripustautunut niihin ihmisiin. Eli kun ne on jotenkin aika selvästi hylännyt sut (vaikka silleen että ihan avoimesti tykkää jostain toisesta enemmän) niin sä et ole antanut asian olla. Vaan olet romahtanut siitä ja alkanut jotenkin vaatia että ne tykkäisi susta tai kohtelisi tasapuolisesti tai jotain ja alkanut sitten riehua kun se ei ole auttanut. Enkä mä sano tätä vittuillakseni. Mulle on syntynyt sellanen kuva, että sä projisoit niihin ihmisiin jotain ihan muuta hylkäyskokemusta.
VastaaPoistaSit kun ihmiset on sulle liian mielin kielin tai komppaa jatkuvasti niin sä usein alat vittuilla niille. Usein sä pyydät sitä anteeks mutta kyllähän se karkottaa ihmisiä. Niin että sä niinkun ripustaudut niihin jotka torjuu sua, ja ärsyynnyt niihin jotka hakee sun seuraa. Siltä se täältä ruudun takaa vähän näyttää. Jos se oikeasti on niin eikä vaan näytä siltä niin siitä tulee varmaan yksinäiseksi.
Tuo on ihan totta, Olen tuosta asiasta aloittanut keskustelujakin ja ihmetellyt samaa asiaa itse. Liian lähelle tuleminen ahdistaa mua ja joudun "tönäisemään" ihmisiä joskus vähän kauemmas. Sitä on hyvin vaikea tehdä niin ettei karkottaisi ihmisiä. Liika läheisyys on mulle vaan ahdistavaa - tuntuu etten pysty hengittämään. Ja olen kokenut kauheita osattomuuden ja ulkopuolisuuden kokemuksia vaikken stereotyyppisesti ole erityisen mustasukkainen ihminen. Kestän hyvin että muilla on minua parempia kavereita jos en joudu seuraamaan asiaa henkilökohtaisesti jossain chatissa tai blogissa. Jos joudun niin alkaa ahdistaa.
PoistaJoidenkin kaverien kanssa ollaan löydetty hyvä balanssi etteivät juuri mulle soittele ja saan pitää sopivan etäisyyden ja olla yleensä itse aloitteellinen. Mutta juu, ihan totta pitkälti tuo kirjoittamasi on aivan totta.
Kuulostaa hylätyks tulemisen pelolta. Läheisyys pelottaa koska siinä on hylätyks tulemisen uhka? Tai ehkä silleen että sä et ole saanut lapsena turvallista kokemusta läheisyydestä sua vahvemman ihmisen kanssa vaan jonkun hylkäyskokemuksen. Ja sit läheisyys tuntuu joko pelottavalta koska voi tulla hylätyks tai ahdistavalta kun joutuu kannattelemaan sitä toista koska se tuntuu heikolta ja ripustautuvalta. Tasavertanen läheisyys on vaikeeta jos kokee läheiset suhteet lähtökohtasesti turvattomiks. Haluaisitsä olla itse se heikompi?
VastaaPoistaJoten sä sit takerrut ihmisiin jotka torjuu sua. Ne tuntuu vahvoilta kun ne ei ripustaudu. Lisäks siinä ainakin tietää mitä on tulossa, siis just se hylkäyskokemus, niin että sen pääsee taas kokemaan uudestaan. Voisko olla jotain tollasta?
Tää on nyt kyllä kyökkipsykologiaa. Kunhan lämpimikseni lätisen. Lopetan tähän.
äheisyyteen liittyvää hajoamisen pelkoa ei pysty selittämään kenellekään joka ei sitä ole kokenut. Se lähellä oleva ihminen tuntuu limaiselta, liiskaavalta ja herättää kammoa - tuntuu että omat rajat katoaa varsinkin jos asiaan liittyy vielä seksiä. Aika yleistä kuitenkin ihmisillä joilla on hauras persoonallisuus.
VastaaPoista"Riippuvuuteen kuuluu sekä epävarmaa kiintymystä, joka ilmenee kyvyttömyytenä sietää yksinäisyyttä, voimakasta menetyksen, hylkäämisen tai torjunnan pelkona sekä pakottavana tarpeena kontaktiin merkittävien toisten kanssa stressin alaisena, mihin liittyy joskus alistuvaa ja nöyristelevää käytöstä. Samanaikaisesti intensiivinen, intiimi kanssakäyminen johtaa usein identiteetin menetyksen pelkoon. Näin ollen ihmissuhteet ovat hyvin epävakaita ja vaihtelevat liiallisen riippuvuuden ja kanssakäymisestä pakenemisen välillä. "
Mitä moni tossa mainitsikin niin riippuvaisiin piirteisiinhän tuollaiset viittaa. Mullahan se on oikein diagnisoituna. Mulla on kauhea yksinäiseksi joutumisen pelko, siis pelkään että menetän kaikki läheiseni ja ystäväni ja jäisin aivan yksin. Kauhea ajatuskin. Hylkäämisen ja torjutuksi tulemisen pelko myös: "entä jos tuo ihminen ei tykkääkkään musta",
VastaaPoistaMutta sinuun...et ole kauhean vaikea ihminen. Mutta osaat kyllä olla vaikea halutessasi ;)
T. Kapteeni