perjantai 12. joulukuuta 2014

"Väsyttää" ois jonkinlainen understatement. Koko päivän mulla on ollut ihan fyysisesti paha olo. Tuntuu kuin olisi tosi vanha ja luita särkisi plus selkää. Kummastuttaa että joku voi nukkua näin paljon ja olla näin väsynyt. Silloinhan kun kävin HUS:n stressi-painonhallinta kurssin alkututkimuksissa 2012 (?) jouduin pitämään sydänelektroneja ja rannekelloa läpi viisi vuorokautta ja myöhemmin tietokone arvioi kuinka paljon rentoutunutta unta olen saanut ja esim. yhtenä yönä olin itse arvioinut nukkuneeni yhdeksän tuntia ja levänneeni hyvin. Tietokone oli kuitenkin sitä mieltä että olen saanut rentoutunutta unta "yhden minuutin ajan". Olisi pitänyt silloin soittaa ja kysyä mihin tuo arvio perustuu. Jospa en ole näin uupunut psyykkisistä syistä vaan kärsin uniapneasta tai kilpirauhasen vajaatoiminnasta tai vastaavasta. Äiti ei kyllä ole sanonut että hengitykseni pysähtelisi öisin - ainoastaan että narskuttelen.
En tiedä teinkö tänään imagovirheen töissä. Kysyin Rouvalta olisiko mahdollista että viikon sairauslomaani joka oli la-su ja kesti siis yhdeksän päivää sisältäen neljä vapaapäivää laskettaisiin kuuluvaksi vain yksi viikonloppu eli palkattomia työpäiviä tulisi kaksi vähemmän. Hän ei kuitenkaan muistanut kuulleensa mitään kertomastani tilanteesta että kahden ekan kuukauden aikana saa sairastaa vaan kaksi viikkoa palkallisesti. Heitti minulle työehtosopimuskirjasen ja löysin sieltä kyllä sen kohdan. Mutta kävi ilmi ettei Rouva vastaa kuukausipalkkalaisten palkoista. Asian puheeksiottaminen vei kuitenkin ajatukset sairasteluuni että mietin oliko se niinkään viisasta. Lähetin sitten meilin samasta asiasta palkanlaskirjalleni. Minusta olisi reilua että sairasloma alkaisi vasta maanantaista, eikö teistäkin? Ehkäpä se alkaakin automaattisesti. Toivotaan. (Aina kun käyn Rouvan huoneessa minusta tuntuu että hän katsoo arvioiden rintamustani. Ellei hän ihaile suuria rintojani hän arvioinee jotenkin pukeutumistani. Kerran minulla oli tosiaan liian pieni paita päällä mutta en tiedä mitä vikaa paitapuserossani oli nyt).
Tänään meillä oli joululounas. Sitä varten matkustettiin toiselle puolelle kaupunkia. Kysyin Rouvalta sitäkin että voisinko jäädä samalla sinne toiselle puolelle työskentelemään loppuiltapäiväksi (sillä tuntui etten olisi jaksanut millään enää matkustaa takas Itä-Helsinkiin ja sitten uudestaan illalla Länsi-Helsinkiin Töölön uimahalliin vesijuoksemaan M:n kanssa. Vähän liikaa ravaamista makuuni. Mutta kotiinlähtö heti lounaalta ois merkannut kriisiä kellokortilleni nyt kun yritän saada joululomaksi useampaa vapaapäivää joista yksi tulisi plussaldosta). Hän kysyi ensin "Mitä sä siellä tekisit?" ja minä sanoin "Emmä tiiä... mapitusta tai jotain?" ja soitti sitten länteen kysyen että voisko Trisse jäädä teille kun se ei jaksaisi ravata ja hyvin se onnistui. Samantyyppistä hommaa sieltä löytyi. Oli vaan vielä enemmän kälätystä kuin meidän toimipisteessä sillä kaikki olivat naisia. Olin ensin jättää koko lounaan väliin kun tuntui että työnteko väsyttää vähemmän kuin julkisissa ravaaminen mutta hyvä kun menin sillä upeat ruuat oli.
Sitten kävin uimassa. M oli tuonut Madeiralta minulle kahvia ja hunajaa. Hän kertoi että joku kauempana asunut vanha nainen oli kertonut ihastuneensa häneen ja hän oli jäänyt miettimään olisiko pitänyt alkaa seurustella hänen kanssaan "harjoituksen vuoksi". Jäin vähän miettimään kertoiko M tuolla tarinalla olevansa lesbo vai onko hän bi tai miespelkoinen hetero. Hmm. Näemme vielä joulua ennen kun ehdotin lahjojen vaihtoa. Ostin jo lahjapussin Tigeristä. Tai pusseja on neljä pakkauksessa - yksi äidille, yksi M:lle, yksi pfreelle ja yksi ehkä T:lle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti