torstai 13. marraskuuta 2014

Väännetään nyt vielä rautalangasta

kun kahville ym. tuntui olevan epäselvää. Meillä ei ole ollut PP:n kanssa mitään sopimusta siitä että viestini tuhottaisiin kokonaan eikä hän antanut minulle edes mitään vihjettä siitä tulisi noin tekemään. Myöhemmin hän vetosi johonkin lokakuun viestiin jossa oli sanonut että jos jatkan huonoa käytöstä niin viestini poistetaan. Mistään en osannut arvioida olevani vielä jollain "koeajalla" tms niin että tuo uhka on kuukausia voimassa. Hän on uhannut viestieni tuhoamisella lukuisia kertoja aiemminkin yleensä aina tilanteissa joissa illalla olen riehunut jostain palstalla ja hän on antanut minun purkautua mutta sanonut että jos jatkan vielä aamulla niin minut poistetaan viesteineen. Tuo uhkaus vaikutti samanlaiselta kuin muutkin vanhat. Eli että on voimassa 2-5 päivää.
Tällä kertaa en käyttäytynyt kovin huonosti. Kieltäydyin poistamasta kahta viestiäni mutten riehunut palstalla saati kieltäytynyt lopettamasta riehumista komentojen jälkeen. Kirjoitin vaan rauhallisesti mitä kirjoitin kun tuntui että haluan pidemmäksi ajaksi pois ja tiesin että siten pääsen. Pyysin lisäaikaa päiväkirjan kopioimiseen - en siksi että olettaisin sitä tuhottavaksi - vaan koska päiväkirjapalstaa ei pääse lukemaan ilman kirjautumistunnusta. Tajusin etten trissenä saa kirjoittaa palstalle enää - ja kunnioitin tuota määräystä - mutta ajattelin että jos saisin olla palstalla pari päivää pidempään kopioimassa sitä päikkäriä koska siinä oli 130 sivua ja kopioiminen oli uuvuttavaa varsinkin kun oli muutenkin heikossa hapessa.
Hän ei edes voinut vastata minulle viestiini jossa pyysin lisäaikaa sanomalla että paitsi ettei anna lisäaikaa niin aikoo poistaa minut viesteineni. Vieläkään en tajua mikä oli se syy miksi minut viesteineni poistettiin. Olen yrittänyt selvittää sitä mutta hän on kiero kuin korkkiruuvi eikä sano mitään. Paras arvaukseni on että tuo pyyntöni saada lisäaikaa jotenkin hämmensi häntä ja hän kuvitteli minun odottavan viestieni tuhoamista. Tai että hän oli jossain mielessä niin harmissaan siitä että oli pakotettu heittämään minut lähes pysyvästi ulos että purki sen minuun. Mutten tiedä. Ties vaikka marsilaiset olisivat pakottaneet hänet tekemään sen - ei mitään hajua syystä!
Järkytyin viestieni poistosta jolle ei ollut mitään järjellistä syytä. Minusta se oli hirvittävä teko eikä sille ollut mitään perusteita. Jos tuntuu että ylireagoin niin joku Mirri tai hilppa voi itse miettiä miltä heistä olisi tuntunut jos tuo olisi tehty heille. Viestien tuhoaminen on aina ollut ylin rangaistuksen muoto enkä ansainnut sitä. Niinpä menin hänen luokseen aikomuksenani tuhota häneltä omaisuutta niin että olisimme sujut ja teinkin sen.
En tämän jälkeen enää jankuta tästä aiheesta mutta purin auki mitä minusta tapahtui.

15 kommenttia:

  1. Olen seurannut vuosikausia sinun edesottamuksia eri palstoilla ja välillä ihmetellyt sitä, kuinka kauan esim PP jaksaa ymmärtää ja antaa aina uusiksi sinulle mahdollisuuden kirjoittaa palstallaan. Olisiko mahdollista että se viimeisin turhanaikainen temppuilusi oli vain se viimeinen pisara hänelle? Viimeinen korsi katkaisi kamelin selän? Olen ollut huomaavinani että PP on eräänlainen isähahmo sinulle, isä joka antaa aina anteeksi ja ymmärtää vaikka välillä kovisteleekin tottelematonta lasta? Tosiasia on että jokaisella on se raja minkä jälkeen ei enää jaksa. Kiukuttelet kuin pieni lapsi, haukut todella pahasti muita kirjoittajia ym. ym. Joskus ylisuurelle lapselle vain täytyy näyttää paikka ja jollei muuta mahdollisuutta ole niin sulkea vaikka ovi nenän edestä kiinni. Koita aikuistua! Toivotan parempaa jatkoa sinulle ja ehkä löydät jopa ihan oikeata elämääkin kun et pääse enää roikkumaan palstalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi isäjuttu kävi minullakin mielessä.

      Poista
    2. Onhan asiassa läsnä mainitsemaasi dynamiikkaa mutten usko kyllästymisteoriaan. Jos hän olisi kyllästynyt niin kaipa hän olisi voinut kertoa senkin. Lisäksi välittyi vaikutelma että tämä juttu harmitti häntäkin.

      Poista
    3. Se on totta että PP on "isällisesti" hyväksynyt tai ollut hyväksymättä kaikenlaista, mutta myös hänellä on ollut oma egoistinen lusikkansa sopassa. PP on itse lähtenyt palstaleikkeihin potilaidensa kanssa ja heittänyt tahallisesti bensaa myös trissen liekkeihin.
      Tietysti Trisse on kaikessa epävakaudessaan vetänyt pahasti överiksi ja tämäkin kierros saanut aivan päättömän lopun mutta samanaikaisesti on myös naurettavaa väittää, että tässä vuosikausien farssissa olisi ollut vain yksi osapuoli.

      Poista
    4. Onko PP yhtä kuin PowerPoint?

      Poista
  2. Joo minä arvelinkin että tossa viestien poistossa oli jotain hämärää. Siksi kyselin :)

    VastaaPoista
  3. Siis oletko mennyt PP luokse kotiinsa tuhoamaan jotakin ihan konkreettisesti vai ymmärsinkö väärin?

    VastaaPoista
  4. Olen. En jaksa puhua siitä enää tarkemmin. Tilanne meni jo ohi ja on ok välillämme. Pyydän pfreetä viemään repeytyneen sinisen takkini korjattavaksi häntä lähellä olevaan ilmaiseen ompelimoon koska pelkään erittäin pahoin ettei äitini sitä kyllä korjaa. Tämä on aika absurdia mutta minkäs mahtaa...

    VastaaPoista
  5. Kun saan itseni kasaan ja asiat jotenkin kuntoon niin poistanen näitä ensimmäisiä viestejä ja aloitan hieman rauhallisemmissa merkeissä. Rikoin 3-4 taulua. Kaipa olen sitten destruktiivinen ihminen. Tuo on se juttu minkä kertomisesta äitini niin järkyttyi. Miksi kummassa hän olisi järkyttynyt mitenkään siitä että olisin kertonut pelkästään joutuneeni pihalle jostain vitun keskusteluryhmästä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiat pitäisi selvittää puhumalla, mutta jo ei siihen pysty niin kannattaa alkaa miettiä syitä miksi puhuminen ei riitä. Vaikka et ole saanut psykoterapiaa nyt niin, voisit itseksesi miettiä miksi toimit niin kuin toimit: todennäköisesti syy löytyy lapsuudesta; sieltä opituista toimintamalleista. Jokin toimintamalli estää sinua selviytyä puhumalla hanakalista tilanteista.

      Poista
    2. olen yrittanyt puhua monta kertaa mutta puhelu on katkaistu tai olen kokenut siina itseni runnotuksi ja murskatuksi. olen kuitenkin aika hauras. mutta jotain purkautui ja muuttui. vaikka asia oli ikava.

      Poista
    3. Mietin tuota runnotuksi ja murskatuksi tulemista. Kuvittelen, että runnotuksi ja murskatuksi tulon tunne tulee siitä, että kokee ettei itse pysty johonkin mitä itse haluaisit (tietoisesti tai tiedostamattaan), josta seuraa tunne runnotuksi ja murskatuksi tulemisesta. Ei ikään kuin pysty vastaamaan samalla mitalla takaisin, että keinot loppuu ja kokee jäävänsä alle.

      Poista
    4. Se liittyy varmaan siihen etten pysty vaikuttamaan toiseen ja koen etten tule ymmärretyksi.

      Poista
    5. Hyvin hoksattu! Alkaisitpa uskoa siihen, ettei sinuunkaan pysty tuossa tilanteessa vaikuttamaan ja sinulla on myös oikeus vastineeksi olla ymmärtämättä toista.

      Poista
  6. Luulin että se helpottaisi oloani muttei se sitten toiminutkaan niin. Joka tapauksessa voin jo luultavasti vähän paremmin. Tosin olen popsinut viime päivät diapameja enemmän kuin leipää etten tiedä mitä sitten kun niiden vaikutus loppuu. Kuitenkin nyt on torstai ja olen huomannut ahdistuskausieni kestävän usein juuri 3-4 päivää joten saattaa olla että vointini menee nyt parempaan suuntaan. Tämä oli isompi kokonaisuus että varauduin pidempään huonoon oloon mutta luulen että kun nukun yön ilman alkoholia olen jo aika kunnossa huomenna.

    VastaaPoista